BAHAN A:
250 ml mentega
400 gm gula kastor
BAHAN B:
5 biji telur gred B
BAHAN C:
100 gm serbuk koko
400 gm tepung kek
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu kecil serbuk penaik
BAHAN D:
400 ml susu segar
100 ml krim putar UHT
CARA MENYEDIAKAN:
1. Pukul bahan A hingga kembang.
2. Masukkan bahan B sebiji demi sebiji, kemudian putar lagi.
3. Satukan bahan C. Kemudian satukan pula bahan D.
4. Masukkan bahan C dan bahan D berselang-seli. Putar sehingga sebati (sekejap sahaja).
5. Sapukan bekas alumunium dengan mentega dan lapikkan dengan kertas minyak.
6. Bakar selama sejam setengah atau sehingga masak pada suhu 180oC.
*Note : Selalu order brownies ngan member, x pernah buat sendiri. Kene cuba ni, coz ayak liuq doh meleleh dah ni
*Source : SajiOnline
0 comments:
Post a Comment