Bahan-bahannya :
Sebiji petola - yang muda sedap :)
Sebiji kentang
Sedikit bawang putih
Ikan bilis
Minyak untuk menumis - saya pakai minyak zaitun
Cara Penyediaan :
Cincang bawang putih. Tumis dengan sedikit minyak hingga kekuningan.
Masukkan air dan bilis.
Masukkan kentang yang telah dipotong kecil.
Setelah kentang empuk, masukkan petola dan garam secukup rasa.
Tadaaaa.... menu yang simple tapi sedap :)
xpernah makan petola..ganti ngan timun ke terung ke leh je kan? huhu.. ^^
ReplyDeletekalau kukus camner? ok tak?
ReplyDelete*baru beli periuk nasi yg leh kukus sekali, leh try la ni kat umah bujang..
boleh..... try la makan petola... sedap... saya beli yg kecik aje. yg muda mmg sedap
ReplyDeletekebetulan nak gi dapur masak tumis petola nih..:)
ReplyDeletesimple dan sedap kan?
ReplyDelete