Ini menu untuk berbuka esok, insya Allah. Permintaan abang yang tersayang.
Bahan-bahan :
1 tin susu cair
1 cawan sagu
sedikit air
sedikit garam
1 ketul nise/gula merah
daun pandai
cwan air
Cara :
1 tin susu cair
1 cawan sagu
sedikit air
sedikit garam
1 ketul nise/gula merah
daun pandai
cwan air
Cara :
rebus sagu di atas api yang kecil bersama air sehingga kembang. Mulakan dengan sukatan air yang sedikit. Tanbah air sekiranya tidak mencukupu. Tambahkan sedikit garam.
Sesudah kembang, masukkan ke dalam acuan kecil. Sejukkan.
Sesudah kembang, masukkan ke dalam acuan kecil. Sejukkan.
Masak nise/gula merah bersama secawan air dan daun pandan.
Tuangkan nise dan susu cair ke atas sagu. Sedap dimakan ketika sejuk.
0 comments:
Post a Comment