*resepi dan gambar dari SajiOnline. Nampak sedap. Semua bahan ada di dapur :P
Bahan-bahan :
100 gm daun kucai
100 gm tauge
1 sudu kecil jintan hitam - tumbuk halus
3 ulas bawang merah - tumbuk
10 tangai cili padi - tumbuk
1 cawan pati santan
Garam dan gula secukup rasa
1 sudu kecil jintan hitam - tumbuk halus
3 ulas bawang merah - tumbuk
10 tangai cili padi - tumbuk
1 cawan pati santan
Garam dan gula secukup rasa
Caranya :
1. Bersihkan daun kucai dan dikerat 2 cm. Bersih dan tuskan tauge.
2. Di dalam mangkuk besar, campurkan daun kucai, tauge, jintan hitam, cili padi, santan dan bawang merah. Gaul rata dan hidangkan.
Eh eh ade resipi kerabu. Baru ari tu mak sy soh sy buatkan dia kerabu tapi sy tak reti. Time tu die demam. selera die nak makan kerabu. Hikhik
ReplyDelete@Anitafasha : hihi.. kerabu... potong2, gaul2. tapi sedap. itu yg speselnya kerabu ni
ReplyDelete