Bahan-bahan :
Sebungkus maggie kari
1 ulas merah - ditumbuk
2 ulas bawang putih - ditumbuk
Sebiji lada merah - dihiris
Sebiji cili padi - dihiris
Sepotong limau nipis
Sedikit sawi
Sebiji telur
Sebelah tomato.
Caranya :
- Tumis bawang hingga wangi.
- Jika ada udang, masukkan dua - tiga ekor.
- Masukkan air secukupnya.
- Masukkan lada, cili, tomato dan perencah maggie.
- Masukkan maggie.
- Masukkan sawi.
- Pecahkan telur.
- Sesuaikan rasa dengan garam.
- Perah limau nipis sebelum makan.
- Sedap :)
wah nampak mcm sedap ehhee
ReplyDeletewah nampak mcm sedap ehhee
ReplyDeletesedapnye . hee:)
ReplyDeletepergh..dasat...
ReplyDeletebaru je lepas makan meggi ni.
ReplyDeletehehe
cam sedap jew wlaopOn meggi :D
ReplyDeletehttp://khayalan27.blogspot.com/
saye adalah hantu meggi... heheehe
ReplyDeletemaggi pun maggi le..makan je
ReplyDeletesdg menahan diri tok TIDAK MAKAN MAGGIE selama 1sem hahaha
ReplyDeletesaya dah salin resepi..keh..keh..belum berkesempatan nak makan megi
ReplyDeleteKalau maggi tu dimasak, maknanya tak cukup malas lagi tu.
ReplyDeletecara paling cepat,
ReplyDeletesediakan sebungkus megi dan semangkuk ae panas, rendam sampai kembang, pastu da siap utk dimakan...XD
Zaman sekolah dulu, x kenal maggie. Sebab xleh nk masak kt hostel. Ngeee
ReplyDeletenk cuba masak ek... :)
ReplyDelete