Hati lembu
Seinci kunyit hidup - ditumbuk
Seinci halia - ditumbuk
5 ulas bawang putih - ditumbuk
1 sudu kecil ketumbar - ditumbuk
sedikit garam - ditumbuk
lada hijau
lada merah
Sebiji bawang besar, dimayang
Sedikit minyak masak
Sebiji jus limau nipis / kasturi
Sebiji tomato
Daun bawang - hiris kasar
Cara :
- Perap hati lembu yang dipotong kecil dengan bahan-bahan yang ditumbuk.
- Masakkan hingga airnya hampir kering.
- Masukkan sedikit minyak masak. Kacau hingga masak.
- Masukkan tomato, bawang besar, cili dan jus limau.
- Kacau-kacau, masukkan daup bawang untuk hiasan. Siap!
wah..sedapnye...
ReplyDeletelama dh xmkn hati lembu ni... :)
@shahrihan : saya x minat sangat, tapi ini favourite mr hubby :)
ReplyDeletewah i minat la resepi ni...
ReplyDelete@citarasa ramai : pekata u masak? heheh
ReplyDelete